Uncategorized

Eten van de keurslager

Voedsel, een belangrijk gedeelte van elk organisme op de planeet, en voor mensen is dit een belangrijk gedeelte van het dagelijkse leven. Mensen zouden veel tijd moeten besteden aan het voedsel dat zij in hun lichaam stoppen, alles proberen te balanceren zodat ze elke dag de goede soort voedsel te eten. Mensen zijn organismen die niet vanuit hunzelf voedsel kunnen krijgen, integendeel tot planten die vanuit zichzelf voedingsstoffen kunnen produceren vanuit zonlicht en koolstofdioxide. Mensen kunnen dit niet, dus moeten mensen andere organismen eten om ervoor te zorgen dat zij kunnen overleven en te kunnen groeien. Hierom heten mensen en alle nadere organismen die dieren of planten eten consumenten.

Vlees

Vlees is wat je krijgt wanneer je een gewerveld dier slacht. De term vlees wordt eigenlijk exclusief gebruikt voor het vlees van dieren die gekweekt of gefokt zijn voor de consumptie door mensen. Het vlees is vaak het spierweefsel, maar vlees omvat alles, inclusief organen of vetweefsel.                           In de keuken of in de kookkunst wordt vlees opgesplitst in vier verschillende soorten, namelijk:

  • Rood vlees, het spiervlees van zoogdieren zoals runderen, varkens, schapen of geiten. Rood vlees wordt meestal gebruikt in pasta gerechten, of als steak.
  • Wit vlees, het spiervlees van pluimvee en andere gevogelte. Het verschil tussen wit en rood vlees door de verschillende spierweefsel, hierdoor kan wit vlees niet volledig ongaar gegeten worden.

BBQ vlees dat wordt gekocht is vaak rood en wit vlees.

Slager

Een slager is een persoon die zich heeft gespecialiseerd in het slachten en verkrijgen van vlees van een dier. Vaak maakt een slager hiervan dan stukken die als klant makkelijk gekookt kunnen worden, of zij verwerken het tot verwerkt vlees, zoals ham of worst. Als je in de buurt bent van Hillegom, kun je deze slagerij in Hillegom bezoeken, waar ze alle soorten vlees hebben, van wit vlees tot rood vlees en verwerkt vlees voor je BBQ, alles wat je zou kunnen willen.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *