Uncategorized

Olijfolie en de voordelen ervan voor huid en haar

Verrijkt met antioxidanten, speelt extra Vierge (olijfolie) een beschermende en voedende rol op de huid, of deze nu vettig, gecombineerd of droog is. We vinden het ook leuk vanwege de voordelen in haarverzorging.

Wat is olijfolie

Als er veel vraag is naar olijfolie bij het koken, spreekt het voor zich dat het ook cosmetische eigenschappen heeft. Het wordt verkregen door het koud persen van het vruchtvlees van de olijfboom, een van de vroegst bekende bomen in de geschiedenis van de mensheid. Vele eeuwen geleden gebruikten vrouwen het om een ​​perfecte teint te krijgen. Nu is het gebruik van olijfolie democratischer geworden. Deze olie wordt gebruikt bij de vervaardiging van verschillende cosmetica- en haarproducten. De vloeistof bevat 60% oliezuur (omega 9) en linolzuur dat nuttig is voor de gezondheid van de huid en het haar en het bevat palmitinezuur dat de huid beschermt.

Waarom zou je het gebruiken?

Gezien alle componenten van olijfolie kunnen we zeggen dat het een heilzame stof is voor de huid en het haar. Het heeft dus antioxiderende, verzachtende, voedende, enz. eigenschappen. Zoals hierboven vermeld, kan olijfolie op alle huidtypes worden gebruikt. Je kan het zelfs gebruiken om de huid van je baby te verzorgen. Het wordt vooral gewaardeerd voor een droge en geïrriteerde huid.

Naast haar en huid kan olijfolie ook op de nagels worden gebruikt. Als je broze nagels hebt, hoef je ze slechts 5 minuten in olie te laten weken om een heerlijke ​​manicure te krijgen.

Hoe gebruik je olijfolie voor je huid?

Als je huid droog of uitgedroogd is, als je rimpels of huidaandoeningen zoals psoriasis hebt, maak dan van olijfolie je beste vriend. Het helpt bij het herstellen van huidproblemen terwijl het wordt verstevigd. Het kan puur worden aangebracht, gemengd met andere etherische oliën of als masker, maar ook als make-up remover. Giet 2 tot 3 eetlepels olijfolie in je badwater en je kan heerlijk genieten. Je huid zal direct na het bad zacht en sprankelend zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *