Uncategorized

Snoep van vroeger is nog steeds niet te versmaden

 

Wel een uur stond je te wachten in de rij voor de kiosk van het zwembad. Als je eindelijk aan de beurt was, kocht je voor 10 cent een schuimblok. En dat smaakte dan zo geweldig. En dat geldt niet alleen voor zo'n roze met geel schuimblok, dat je heel langzaam oppeuzelde. Veel meer snoepgoed uit je jeugd was zo lekker dat je die smaak nooit meer vergeet.

Je kunt nog steeds genieten van al dit lekkere snoep van vroeger. Er zijn winkeltjes die gespecialiseerd zijn in Oud-Hollands snoepgoed en ook online is er voldoende aanbod.

 

Heel veel soorten

De klant heeft wel keuze uit vijfhonderd soorten ouderwets snoep. Wat te denken van salmiaklolly's of nougatknotsen, en dan vooral die bruine met chocolade. Of zwart-wit salmiakpoeder, dat je toen je klein was op at met heel veel suiker. De dubbele kers op een stokje is om nooit te vergeten. Toverballen, boterwafeltjes, laurierstaaf en zoethout worden ook nog steeds verkocht. En om er nog een paar te noemen: zoute griotten, kaneelhompen, Haagse hopjes, ufo's, zwart-witjes en koetjesreep.

Bij drop moet je denken aan dropmunten, trekdrop, duimdrop, menthol kruisdrop, boerderijdrop en honingkorfjes. De ouderwetse zuurstokken van de kermis mogen ook niet worden vergeten. Geniet van een zakje vol heerlijke kersen-, kaneel- of dropstokjes. Kun je geen keuze maken uit het ruime assortiment dat wordt aangeboden, kies dan voor een oud-Hollandse snoepmix. Zo kun je van meerdere lekkernijen volop genieten.

 

Terug in de tijd

Snoep van vroeger neemt je mee terug in de tijd. Het snoepgoed doet je denken aan gebeurtenissen uit je verleden. Het is dan ook een leuk cadeautje om mee aan te komen op een verjaardag. Ook je moeder of oma hebben herinneringen aan dit geweldige snoepgoed. En wie maak je niet blij met iets om te snoepen?! Stop de snoepjes in een mooi ouderwets blik om de nostalgie te vergroten. Dit lekkere snoep van vroeger is tevens een leuk souvenir.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *