Uncategorized

Wanneer starten met de eerste babyhapjes?

Wanneer alles volgens het boekje verloopt start je met de eerste babyhapjes op de leeftijd van vier maanden. Zo leer je je baby wennen aan andere structuren en smaken. Vooral groenten en fruit zijn de eerste ingrediënten van baby’s eerste hapjes.

Groentehapjes 

Start met groentehapjes. Groenten zijn het gezondste wat we kunnen eten, ook je baby. Ze barsten van alle gezonde voedingsstoffen die je baby nodig heeft om te groeien. Maar niet alle soorten groenten zijn even geschikt. Je start het best met zoete groenten zoals worteltjes. Je kunt best drie dagen na elkaar hetzelfde groentehapje geven. Zo raakt je baby snel aan deze nieuwe smaak gewoon. Andere zoete groenten zijn bijvoorbeeld bloemkool en pompoen.

Fruithapjes

Banaan en perzik zijn twee dankbare fruitsoorten om mee te starten. Overdrijf niet met het geven van fruithapjes aan je baby. Die bevatten fruitsuikers. En al zijn die gezonder dan toegevoegde suikers, het blijven wél suikers. Te veel fruithapjes zijn al vlug oorzaak van overgewicht. Fruithapjes zorgen voor de nodige variatie, maar groenten verdienen de voorkeur.

Babyhapjes vanaf zes maanden

Nu je baby met diverse smaken en structuren kennismaakte kun met Babyhapjes 6 maanden dit verder uitbouwen. Naast borst- of flesvoeding heeft je baby nu vaste voeding echt nodig. Je baby eet nu met je mee. Met rauw vlees, rauwe vis of rauw ei, broodbeleg zoals worst, salami, leversmeerworst of leverpaté, kaas en honing kun je best nog wat wachten.

Babyhapjes vanaf zeven maanden

Is je baby zeven maanden? Geef hem dan dagelijks één of twee vaste voedingen met vier tot zes keer per dag borst- of flesvoeding. Je baby kan nu ook meer (vaste) structuur en smaken aan. Met een zelf gemaakte rijstwafel of lichtbruine boterham kunnen baby’s darmpjes zich nu ook aan vezels en granen aanpassen.

Vers is altijd best

Geef je baby bij voorkeur verse groenten en fruit. Zo geniet hij maximaal van alle gezonde voedingsstoffen. Kan dat niet altijd? Maak dan verse babyhapjes tijdens het weekend of op een vrije dag en vries ze in.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *