Uncategorized

Wat kan een diëtist voor je betekenen?

 

Zou jij graag wat kilo’s afvallen? De meest handige manier om aan een schema te komen dat op jouw persoonlijke wensen en gezondheid is afgesteld is om een diëtist in te schakelen. Kom je constant energie tekort? In beide gevallen kan een gezond eetschema je vooruit helpen. Deze persoon heeft voeding en diëtetiek gestudeerd en kan je precies vertellen welke voedingsmiddelen voor jou zullen werken en welke niet. Dit is allemaal heel erg afhankelijk van hoe je gezondheid eruit ziet, hoeveel je sport en wat jouw klachten en/of symptomen zijn. Een diëtist zal tijdens de eerste afspraak jouw huidige voedingspatroon in kaart brengen en analyseren. Daarna krijg je tips en adviezen om er verbetering in aan te brengen.

 

Een diëtist helpt je afvallen of aankomen

Of je nu wilt aankomen of juist gewicht wilt verliezen maakt niet uit. Een goede diëtist kan je in beide gevallen helpen. Een gezond eetschema maken is voor zo iemand niet moeilijk, en bovendien wordt dit volledig afgestemd op jou persoonlijk. Dit maakt dat dit soort diëten vaak veel beter werken dan standaard diëten of voedingstips die je online kunt vinden. Wie zegt immers dat deze werken voor jou persoonlijk? Het internet staat werkelijk vol van de tips, adviezen en informatie over voeding, maar slechts een klein deel daarvan is waarschijnlijk op jou van toepassing. Dat maakt afvallen (of aankomen) op een gezonde manier ook zo moeilijk. Met de hulp van een diëtist lukt het je echter wel!

 

Voedingsschema voor bij allergieën

Heb jij last van bepaalde allergieën of voedselintoleranties? Ook dan kan het nut hebben een diëtist in te schakelen. Het gevaar van het vermijden van deze voedingsmiddelen is namelijk dat je tekorten kunt krijgen aan vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Je eet immers een bepaalde groep voedingsmiddelen niet meer, en zult het wellicht moeten vervangen door iets anders. Als je van een diëtist eenmaal een gezond eetschema hebt gekregen kun je daar zelf meestal wel op voortborduren, en weet je voortaan hoe je deze voedingsmiddelen vervangt.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *